67CLARENDON ROAD

COLLIERS WOOD

 

introduction

Exciting new healthcare premises, along with new premises for MertonVision are proposed in a redevelopment of the Guardian Centre, at the junction of Courtney Road and Clarendon Road, Colliers Wood.  The building will provide modern, purpose built space for the Colliers Wood Surgery and its branch at Lavender Fields.  The new building will also provide new purpose built premises for MertonVision, which is a charity that supports people in Merton who have visual impairment.  The building will replace the existing GP premises at Lavender Fields and 58 High Street, Colliers Wood, both of which are outdated conversions of residential property.  MertonVision’s space will replace its existing facility which is in a converted school building.

 

The new building will enable the delivery of NHS healthcare services for the 12,000 local patients served by the surgery and for local people who are supported by MertonVision.

 

The proposals have been developed with the full support of the Partners at Colliers Wood Surgery (including Lavender Fields branch), the Board of Trustees of Merton Vision and NHS South West London Clinical Commissioning Group. 

 

Following the public consultation period and feedback from the London Borough of Merton planning authority the design has been reviewed and where applicable updated. 

 

The proposals are the subject of a planning application that has been made to the London Borough of Merton. The purpose of this website is to show the plans and key supporting documents that have been submitted.

MertonVision
67 Clarendon Road

Colliers Wood

London 

SW19 2DX

 

gallery

 

partners

Surgery Logo.png
MertonVision_600.jpg
NHS-SWL_CCG-grey-600.jpg

downloads

 

Landscape

Landscape Masterplan
Character Images
Supplementary Landscape Information

Measured Survey

Existing floor area plans
Existing ground floor plan
Existing first floor plan
Existing North & East elevations
Existing South & West elevations
Existing building sections

Proposed Design

Ground floor with context
First floor plan
Southern & Western elevations
Northern and Eastern elevations
Materials moodboard
Roof Plan
Front elevation
Artistic impression - MertonVision Entrance
Artistic impression - Clarendon Road
Artistic impression - Courtney Road
Artistic impression - Corner
Artistic impression - Clarendon Road access

Reports

Life cycle carbon assessment 
Structural Condition Report
Tree protection plan
Arboricultural assessment & method statement
Parking stress survey
Design and access
Planning statement
Energy and sustainability statement
BREEAM Pre-assessment
SuDS Report
Archaeological DBA report
Built Heritage Scoping Report
 

feedback

The opportunity to comment through this website has concluded. We will now review the feedback alongside comments from the planning authority officers and consultants. Coordinated changes will then be made to the design as considered appropriate. The changes to the design will form the team’s response to matters raised during the pre-application process rather than providing individual responses to various parties.

There will be a further opportunity to comment as part of the formal planning application process held by the London Borough of Merton.